Gratis om du hämtar i butiken, brev 25 kr och frakt med paket från 69 kr!

Väggtallrik Olympia Hotelli Arabia 1985

SKU: 00800

Köp
  • 990,00 kr SEK
  • 1 Kvar
100 % SSL-säkrad

Hotelli (Hotel) har den romantiska charmen och lyxen hos Helsingfors hotell. Varje motiv introducerade olika arbetare på hotellet. Packa dina väskor och dyk in i en värld av champagneglas och ljuskronor, män i kvällskläder och kvinnor med flytande klänningar, parasoller och blommatoppade hattar. Rida i hästvagnen och ta eftermiddagste i hotellets lounge. Välkommen! Så glad att du besöker Helsingfors, njut av din vistelse med stil.

Dekorationen av de härliga svartvita ritningarna för trycket kan väl kännas igen som Raija Uosikkinens signaturillustrationer. De är fulla av underbara detaljer och romantiska berättelser-bok whimsy. De hjälper dig att hålla dig i Helsingfors humör medan du väntar på din nästa resa till Finland.

Serien innehöll 5 motiv: Piccolo (hotellentré med klockpojkar), Bartendern (hotellcocktaillounge med bartendrar), Kocken (hotellkök med kockar), The Porter (hotellets reception med concierge-personal), Servitören (hotell restaurang med servitörer), The Head-waiter (hotellcafélounge med butler). Namnet på hotellet som beställde tallriken är ofta tryckt på baksidan, såsom Hotel Vaakuna, Hotel Hesperia, Hotel Olympia, Helsinki Hôtel, Helsinki Hotels.

En dekorativ tallrik gjord för att hängas på en vägg som en målning.

Varumärke:arabia Helsingfors Hotell, kock Form Design och Dekoration av Raija Uosikkinen År av tillverkning:1985 Mått:Diameter: 200 mm, Höjd: 27 mm Material:Stengods Nyskick

Designad i Finland, tillverkad i Finland